Budodag Noord-Nederland

Zondag 5 januari 2020 werd door het districtsbestuur van Noord Nederland een Budodag georganiseerd. Er was een vol programma met verschillende onderdelen.

Van 9.00 tot 10.30 werden er 3 masterclasses gegeven o.l.v. John van der Meer voor judo, Colin Kist voor Jiujitsu en Merlijn Torensma voor Aikido.

Tegelijkertijd werd er in de loop van de morgen een mat neergelegd voor een partijtje sumoworstelen voor kinderen. De benodigdheden hiervoor waren ter beschikking gesteld door Colin Kist. Later die ochtend werden er nog 4 verschillende trainingen gegeven. John van der Meer gaf de training Judo voor BJJ, Barry van Dorsten BJJ voor Judo, de training Aikido werd gegeven door Merlijn Torensma en de jiujitsutraining door Johan Douma. Voor deze trainingen begonnen werden er nog een tweetal districtsonderscheidingen uitgereikt aan Merlijn Torensma en Dirk Pool.

De middag bestond uit 5 verschillende onderdelen. Esther Oostlander gaf een leuke training voor de jeugd met veel tips en trucs en gezellige en spannende spelletjes. Aan de andere kant van de zaal werd er een seniorentoernooi gehouden, een niet al te fanatiek toernooi, zodat alle deelnemers de volgende dag weer gewoon naar het werk kunnen. Desondanks werd er flink gestreden en zullen er toch wel en flink aantal judoka’s zijn die maandag met spierpijn kreunend uit hun bed zijn gekomen. Op de twee middelste matten waren er twee trainingen gepland, een coachtraining o.l.v. John van der Meer en een lerarentraining o.l.v. Peter Baas. Tenslotte lag er ook nog steeds een mat voor het sumoworstelen, waar nog een aantal kinderen gebruik van hebben gemaakt onder leiding van een aantal vrijwilligers.

Aan het eind van de dag waren er een aantal sporters, coaches en ouders die spontaan hun medewerking aanboden bij het opruimen en inladen van de matten. dit werd door het bestuur bijzonder op prijs gesteld.

Het was een leuke en leerzame dag, waar volgend jaar zeker een vervolg op zal komen.