Nieuwsbrief 10 mei 2020.

Beste leden van judovereniging Shihan Drachten.
YESSS!!!!! We mogen weer sporten!!
We willen komende woensdag 13 mei gaan trainen. Dit heeft nogal wat voeten in de aarde gehad maar het is gelukt. Met deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken. Daarnaast hebben de trainers een stukje geschreven voor jullie. We willen eerst gaan starten met groep 1, 2 en 3.

De afgelopen weken is er veel overleg geweest met het sportbedrijf en de gemeente. Toen bekend werd dat er weer gesport mocht worden heeft sportbedrijf Drachten contact gezocht met de gemeente en met alle voorzitters van de sportverenigingen. Er zijn online vergaderingen geweest waarbij ideeën en zorgen onderling zijn gedeeld. Uiteindelijk kregen van de gemeente, via het sportbedrijf, te horen wat we mochten sporten maar dat we wel hier vergunning voor moesten aanvragen. De gemeente gaat dit handhaven.

We hebben een paar dagen na onze aanvraag te horen gekregen dat wij alles goed voor elkaar hadden en dat we met de geldende regelgeving mogen gaan sporten. Daar waren we erg blij mee. We mogen gebruik maken van het grasveld naast de gymzaal en de tennisbanen. Ondertussen is de Judobond bezig om met het RIVM te kijken naar de mogelijkheden om ook binnen te gaan sporten. Dit is op het moment nog niet mogelijk, maar ze zijn hier druk mee bezig. Zoals het nu lijkt mogen we per 1 september binnen gaan sporten. We hopen dat dit eerder mag.

!!LET OP!! Omdat we buiten moeten sporten zijn we afhankelijk van het weer, we laten dinsdag avond voor 20:00 weten of de lessen ​niet​ doorgaan ivm het weer. Krijg je geen mail, dan gaan we gewoon sporten.
Met sportieve groet, Het bestuur.

Van de trainers:
Beste judoka,
Hoe gaat het jou? Heb je ondanks de corona tijd nog een mooie vakantie gehad? Heb je nog gesport? Ik wel. Zelf heb ik af en toe met Tycho getraind. Janienke heeft ook warming up filmpjes gemaakt. Misschien had je van ons al filmpjes op internet gezien. De meeste van jullie hebben ook foto’s en filmpjes terug gestuurd. Ik vond het leuk om te zien wat jullie allemaal deden.

Aankomende week mogen de kinderen tot 12 jaar weer naar school en gaan sporten zonder de 1.5 meter regel. Deze regel geldt nog wel alle judoka’s van 12 jaar en ouder.
We mogen nog niet binnen in de gymzaal sporten maar wel buiten. We mogen gebruik maken van het grasveld en de tennisbanen naast de gymzaal. Hier is toestemming voor gegeven.

Doe jij ook mee?? Bij mooi weer gaan we er buiten een speciale les van maken. Je hoeft geen judopak aan. Trainingskleren en sportschoenen zijn wel handig. We mogen niet in de gymzaal dus het is handig als je thuis al omkleed en naar de WC bent geweest.

In overleg met de gemeente mogen we weer sporten, maar moeten we ons wel aan de regels houden. Om de regels in acht te nemen hebben we de volgende afspraken:

● Beginnen we op de normale tijden maar stoppen 15 minuten eerder, zodat er gelegenheid is om te wisselen van groep.

● Ouders en begeleiders worden verzocht niet te blijven hangen.

● Voor het trainen thuis omkleden

● Voor het trainen thuis naar de wc

● Na het trainen thuis omkleden en douchen

● Heb je verkoudheidsklachten, hoesten of koorts? Blijf dan thuis.

We beginnen eerst alleen met groep 1, 2 en 3.

Groep 1: 16:30 tot 17:00

Groep 2: 17:15 tot 17:45

Groep 3: 18:00 tot 18:45, Let op! Hou wel 1.5m afstand van elkaar.

Ik heb er weer zin in. Hoop jullie gauw weer te zien.

Groetjes Cees, Janienke, Meindert en Jan