Nieuwsbrief 13-8-2020

Beste judoka’s, ouders en verzorgers,

De vakantie is weer bijna voorbij! We hebben op 13 augustus met het bestuur vergaderd en hieruit hebben we de volgende mededelingen voor jullie op papier gezet.

Judo lessen:
We hebben in de vakantie lekker doorgetraind en vanaf woensdag 19 augustus gaan de regulieren lestijden weer in. De tijden staan onder het tabblad Lessen.

Matten leggen:
Voor de vakantie hadden we een vaste ploeg om de mat te leggen, dit was een groepje ouders die dit vrijwillig deed. Echter hebben we die nu niet meer compleet.
Zodoende willen we wederom een oproep doen om op woensdag om 16:00 de mat te gaan leggen. We hebben elke woensdag 2 ouders nodig die ons komen helpen.
Het lijkt ons handig dat we een ‘vast’ ploegje hiervoor samenstellen die dan om de beurt een woensdag gaan helpen. We willen hier graag iets tegenover zetten. Als we een vast ploegje hebben, willen we die graag 50% korting geven op de contributie.

Giotheek:
We hebben besloten om te stoppen met de Giotheek.
We merken dat we bijna door de pakken heen zijn en dat het veel tijd en geld kost om alles goed bij te houden. We willen graag de pakken die we nu nog hebben gebruiken voor de kinderen die op proefles komen.

We bieden wel pakken aan via de vereniging, we kunnen pakken inkopen met korting en als we in bulk bestellen hoeven we geen verzendkosten te betalen.
In de zaal hangt een tarieven lijst, hier staan de inkoop prijzen op. De vereniging verdient hier niks op.
Woensdag 2 september stoppen we definitief met de Giotheek.
Judoka’s die nu een pak hebben van de Giotheek, mogen deze houden.

Keurmerk:
De judobond heeft een pakket met voorwaarden waar je aan moet voldoen als vereniging om hiervoor in aanmerking te komen.
Denk hierbij aan: VOG voor de trainers, pest en intimidatie protocol, veilige train/les omgeving, een beleidsplan, bestuurlijke zaken goed op orde, enz.
Het bestuur gaat aan de slag om dit op orde te krijgen zodat we hiervoor in aanmerking komen.

Communicatie:
Om de communicatie te verbeteren hebben we tijdens de vakantie een groepsapp gemaakt voor groep 3 en 5. Dit werkte goed! We willen dit ook graag maken voor groep 1, 2 en 4. Het is makkelijk om last minute wijzigingen door te geven en om je af te melden voor een les.

We gaan binnen kort de groepsapps maken en alle ouders toevoegen. Wil je hier niet aan meedoen, dan is dat geen probleem. Je kunt het via de mail alvast aangeven als je niet in de groepsapp wilt. Natuurlijk is er ook de optie om de groepsapp later te verlaten. Het is niet verplicht! Algemeen nieuws blijven we gewoon sturen via de mail.

Zaalhuur aan het sportbedrijf:
Hier is op het moment nog niks over bekend. De zaalhuur van de vakantie moeten we wel betalen.
We hebben meerdere keren gevraagd naar de stand van zaken, maar helaas hebben we nog geen duidelijkheid vanuit de gemeente en sportbedrijf. We hebben nog geen document mogen ontvangen waarin dit is bevestigd. We blijven hier mee aan de gang en informeren jullie hier in een latere nieuwsbrief over.

Examen:
Door de Corona hebben we nu geen examen kunnen doen voor de zomervakantie. Het eerst volgende examen is nu in januari. Tot die tijd gaan we weer hard aan de slag om alle technieken weer op niveau te krijgen!

Opleiding Jan:
Jan heeft judoleraar niveau 1 afgerond (opleiding tot dojo assistent), en gaat nu beginnen met niveau 2 (opleiding tot jeugd leider) Hier zal hij binnenkort mee gaan starten. Veel succes gewenst!

 Opleiding Bert:
Bert gaat binnenkort beginnen met een EHBO opleiding. Dit is zowel voor zichzelf, als de club. Hij kan dan ondersteunen bij het club toernooi en de trainers op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en technieken op dat gebied. Ook Bert wensen we veel succes!

Sportactie Albert Hein:
In september en oktober is er een sportactie, hier doen wij ook aan mee.
Bij de boodschappen van de AH kun je tickets krijgen. Deze tickets zijn in te wisselen bij alle sportverenigingen die hier aan mee doen. Deelnemers kunnen dan een gratis les volgen. Wij doen hier aan mee om meer zichtbaar te worden in Drachten en omstreken. Hierbij hopen we ook op meer leden. We hebben hier voor de G-Judo ook extra aandacht aan besteed, het zou geweldig zijn als we in deze mooie doelgroep meer judoka’s kunnen plezieren met judo.

Nationale sportweek:
We gaan ook meedoen aan de nationale sportweek in september.
Dit met het zelfde doel als voor de Sportactie alleen wordt dit landelijk georganiseerd ter promotie van de sport.

Vrijwilligers voor het Nederlands kampioenschap judo onder de 15 jaar:
Elk jaar levert judovereniging Shihan en Marum vrijwilligers voor het NK -15 in Leek.
Het is een mooi evenement wat dit jaar plaatsvind op 17 en 18 oktober 2020
Hiervoor hebben we ook vrijwilligers nodig! Zie hieronder een schema.

Activiteit Vrijdag 16 oktober Zaterdag 17 oktober Zondag 18 oktober
Mat leggen 18:00-21:00 10 vrijwilligers
Zaal wacht 07:00-17:00 6 vrijwilligers 6 vrijwilligers
Balie ingang sporthal 3 vrijwilligers 3 vrijwilligers
Begeleiding wegen Heren 2 vrijwilligers
Begeleiding wegen Dames 2 vrijwilligers
Mat opruimen 17:00-20:00 10 vrijwilligers

Mat leggen en opruimen:
Er is een trailer van de bond aanwezig met kooien waar de judomatten inzitten, deze moet worden uitgeleden en de matten worden onder begeleiding van de judo bond gelegd en weer opgeruimd. Het gaat om ongeveer 960 matten.
Ook moeten er tafels en stoelen worden neergezet voor de scheidsrechters en zijn er verschillende hand en span werkzaamheden.

Zaalwacht:
Zaalwacht houdt in dat er rondes worden gelopen in de zaal en dat de in- en uitgangen worden bezet. We moeten ervoor zorgen dat er geen publiek in de zaal komt bij de matten en dat de judoka’s geen hinder ondervinden van het publiek. Ook moeten de nooduitgangen vrij blijven van obstakels.

Balie:
Bij de ingang van de sporthal is een balie aanwezig, deze moet bezet blijven en vanuit hier worden o.a. toegangskaarten verkocht.

Begeleiden van wegingen:
Er worden op verschillende tijdstippen wegingen gehouden, wij moeten er voor zorgen dat de juiste judoka bij je juiste weging komt en dat er geen publiek hierbij aanwezig is.

Zoals jullie kunnen zien hebben we heel wat vrijwilligers nodig.
Het is leuk om een keer hieraan mee te doen. We doen het met z’n allen dus we wisselen ook zoor, het is niet zo dat je constant wordt ingezet. Je hebt ook de kans om een deel van het toernooi te bekijken als toeschouwer. Erg leuk om judo te zien op dit niveau.  Het is ook niet zo dat je constant het zelfde hoeft te doen, we kunnen onderling ook door wisselen.

Het is een leuke ervaring! We hopen dan ook op veel vrijwilligers.

 Aanmelden kan via ons e-mail adres shihandrachten@gmail.com of via Jan of Cees tijdens de lessen. Ook voor vragen kun je hier terecht.
We sturen van te voren nog een mail naar alle aangemelde vrijwilligers met de benodigde info.

 

Met sportieve groet:
Het bestuur.

Jan Wedman: Voorzitter
Bert en Kirsten Stoker: Secretariaat
Sietske van Malsen: Penningmeester
Meindert Gorter: Algemeen bestuurslid
Cees Roest: Trainer
Janienke Roelofsma: Trainer