Nieuwsbrief 2020-2021

Beste judoka’s, ouders en verzorgers.

In april van dit jaar ben ik, Jan Wedman, voorzitter geworden van onze mooie vereniging, ik wil graag even terugblikken op dit jaar en vooruitkijken naar 2021.

Maar eerst even de volgende mededeling: woensdag 16 december is de laatste les van dit jaar.
We hebben dan 2 weken vakantie en de lessen beginnen weer op woensdag 6 januari.

We staan aan het einde van het jaar 2020. Wat hebben we een bijzonder jaar achter de rug.
Er waren mooie plannen gemaakt met het bestuur voor dit jaar zoals een nieuwe website, judokamp, toernooien en examens…….. We hebben alleen de nieuwe website kunnen lanceren, de rest kon helaas niet doorgaan door het coronavirus (we zijn wel erg blij met onze website).

Ondanks alle beperkingen hebben we er hard aan gewerkt om toch te kunnen sporten, dit vergde veel inzet van het bestuur, geduld bij de judoka’s, ouders en een hoop online vergaderingen met Sportbedrijf-Drachten. We hebben we een tijdje niet kunnen sporten, maar gelukkig konden we na een tijdje toch aan de slag, maar dan wel buiten. Het was even een organisatie, maar uiteindelijk hebben we de vergunning gekregen om buiten op het tennisveld te mogen trainen. Dit met dank aan Sportbedrijf-Drachten.
Vlak voor de zomervakantie was het dan zover, we mochten weer binnen gaan trainen!! In overleg met de gemeente en het sportbedrijf hadden we toestemming gekregen om de zomervakantie door te mogen gaan, hier waren we erg blij mee!!

En nu, een paar maanden verder, mogen we met de jeugd onder de 18 gelukkig nog sporten zonder de 1.5m regel. Voor de senioren is het nog even aanpassen op 1.5m, maar met veel creatieve ideeën van Cees komen er behoorlijk wat zweetdruppels tevoorschijn en blijven ze lekker fit.

We zien dat het leden aantal groeit ondanks de vele beperkingen die er zijn opgelegd.
Dit jaar zijn we begonnen met ongeveer 50 leden, en dat is nu gegroeid naar 70!!

Zoals ik al noemde, ben ik in april voorzitter geworden van Judovereniging Shihan. Na de overname hebben we met het bestuur alle taken op elkaar afgestemd en aan de slag gegaan om alles tip top in orde te krijgen om, onder andere, in aanmerking te komen voor het keurmerk. En dat is gelukt!!
Het hoogtepunt dit jaar was dat we het keurmerk hebben verdiend! Hier zijn we apetrots op. Hier is veel werk voor verzet door het bestuur en het is beloond met een mooi bord in de hal van de zaal en een krantenartikel in de Drachtster Courant. Ben je nieuw bij de vereniging en heb je geen idee waar ik het nu over heb? In de nieuwsbrieven op de website is alles terug te lezen.
Het keurmerk toont onder andere aan dat we:
– bestuurlijk alles op orde hebben
– gediplomeerde trainers hebben met een V.O.G.
– een veilige sportles omgeving hebben.

Ik wil het jaar 2020 graag afsluiten door jullie te bedanken.
Ik wil alle judoka’s, ouders, verzorgers, bestuursleden, mattenleggers, trainers en vrijwilligers enorm bedanken voor het begrip, geduld, inzet en bijdrage aan onze mooie en unieke vereniging.

 

Dan gaan we naar 2021, wat gaat dit jaar ons brengen?
We hopen dat de corona snel ingedamd gaat worden zodat de regels versoepeld worden.
Dan zouden we heel graag een examen willen organiseren, een toernooi en misschien ook wel een dagje uit met de vereniging en misschien wel een kamp.

We hopen dat de regels niet worden aangescherpt en dat we wel kunnen blijven trainen zoals we dat nu doen. We wachten af hoe alles zich gaat ontwikkelen.

In 2021 hebben we ook weer mattenleggers nodig, we waarderen dit met 50%korting op de contributie.
Hoe meer vrijwilligers hoe minder vaak je wordt ingezet. We beginnen om 15:45 met het leggen van de matten. Heb je interesse? Meldt dit dan via de mail.

Rest mij nog om jullie allemaal prettige kerstdagen toe te wensen en een goede jaarwisseling.

Met sportieve groet:
Jan Wedman, Voorzitter